Country Sales Manager

Een Country Sales Manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van verkoopstrategieën op nationaal niveau. Deze rol is essentieel voor het behalen van de commerciële doelstellingen van het bedrijf en het vergroten van de omzet.

Executive search bureau People Select heeft jarenlange ervaring met het invullen van vacatures voor Country Sales Managers voor uiteenlopende opdrachtgevers in consumentengoederen, FMCG, retail en durables. Wij werken sinds 1995 voor multinationals, familiebedrijven, private equity en scale-ups en hebben een actueel en groot netwerk. Lees hieronder meer over het werk van een Country Sales Manager en hoe ons bureau u kan helpen bij het vinden van een kandidaat die perfect past in uw organisatie.

Recruitment op C-level niveau in FMCG en retail

Wat is een Country Sales Manager?

Een Country Sales Manager is specifiek verantwoordelijk voor het beheren van de verkoopactiviteiten binnen een bepaald land of geografisch gebied. De hoofdtaak is om de verkoopprestaties te maximaliseren en de marktaandeelgroei te stimuleren door effectieve verkoopstrategieën te ontwikkelen en te implementeren. In tegenstelling tot een Country Manager, die verantwoordelijk is voor het algehele management van een bedrijf op nationaal niveau, richt een Country Sales Manager zich uitsluitend op het sturen van de verkoopfunctie en het behalen van verkoopdoelstellingen.

Voor opdrachtgevers Voor kandidaten

Wat doet een Country Sales Manager?

De taken van een Country Sales Manager zijn divers en omvatten een breed scala aan activiteiten gericht op het vergroten van de omzet en het stimuleren van de verkoopgroei. Dit omvat het identificeren van nieuwe zakelijke kansen, het ontwikkelen van verkoopstrategieën, het opstellen van verkoopplannen en het aansturen van het verkoopteam. Daarnaast is de Country Sales Manager verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met klanten, het beheren van verkoopcontracten en het analyseren van markttrends en concurrentie activiteiten om de concurrentiepositie van het bedrijf te verbeteren.

Samenwerking Sales Director

Daarnaast werkt de Country Sales Manager veel samen met de Sales Director om nieuwe kansen te identificeren binnen het business development domein.
Daarnaast is het van groot belang dat de channel Sales teams, die worden geleid door de Salesmanager, nauw samenwerken met zowel de sales director als de country sales manager om een geïntegreerde benadering te waarborgen die leidt tot duurzame groei en klanttevredenheid. Ook de finance afdeling speelt hierin een essentiële rol om de budgetten te beheren en de winstgevendheid te waarborgen.

De taken van een Country Sales Manager kunnen variëren afhankelijk van de sector en de omvang van het bedrijf, maar over het algemeen zijn ze gericht op het behalen van verkoopdoelstellingen en het stimuleren van de groei van het bedrijf.

Hoe vind ik een Country Sales Manager?

Voor organisaties die op zoek zijn naar een competente en ervaren Country Sales Manager, kan het vinden van de juiste kandidaat een uitdagende taak zijn. People Select is een gespecialiseerd executive search bureau dat openstaande vacatures voor een Country Sales Manager voor u kan invullen. Wij vinden voor u de perfecte kandidaat voor deze cruciale rol en ontzorgen zo de HR-afdeling. Dankzij ons uitgebreide netwerk en expertise kunnen wij organisaties helpen bij het vinden van hooggekwalificeerde en ervaren professionals die voldoen aan de specifieke eisen van deze functie.

Als toonaangevend executive search bureau biedt People Select een breed scala aan diensten om organisaties te helpen bij het aantrekken en selecteren van topkandidaten voor Country Sales Manager-posities. Wij hebben ruime ervaring met het invullen van deze positie voor internationale organisaties die hun business willen starten of uitbreiden in Nederland, de Benelux en/of Europa, variërend van multinationals tot familiebedrijven en scale-ups. Organisaties waar wij eerder succesvol voor werkten zijn actief in onder meer de FMCG, retail, consumer goods en durables. Onze klanten variëren van food producenten tot DIY’s en van meubel- en raambekledingsspecialisten tot elektronica- en fietsfabrikanten.

Wij kennen de best gekwalificeerde kandidaten in de Nederlandse markt, hebben actuele marktkennis en ontzorgen organisaties door een aanzienlijk deel van het wervingsproces uit handen te nemen en onderbouwd advies te geven over de mogelijkheden. Vervolgens voeren wij uitgebreide screenings en interviews uit. People Select staat garant voor een grondig, discreet en professioneel wervingsproces.

Werken als Country Sales Manager

Het werken als Country Sales Manager vereist een combinatie van leiderschapsvaardigheden, commercieel inzicht en strategisch denken om succesvol te zijn in deze rol. Een Country Sales Manager moet in staat zijn om effectief te communiceren, te motiveren en te leiden om het beste uit het verkoopteam te halen. Daarnaast moet hij/zij beschikken over uitstekende analytische vaardigheden om markttrends te begrijpen en concurrentiegegevens te analyseren om de verkoopprestaties te verbeteren.

Over het algemeen moet een Country Sales Manager beschikken over een combinatie van commerciële expertise, leiderschapsvaardigheden en een sterke drive om succesvol te zijn in deze dynamische en veeleisende rol.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een Country Sales Manager? People Select helpt u de ideale persoon te vinden. Wij zijn sinds 1995 specialist in het invullen van rollen op C-level en directieniveau en vele internationale organisaties geholpen bij het starten van hun business in Nederland en/of de Benelux.

Meer weten over onze diensten? Lees meer over onze werkwijze en aanpak. Liever persoonlijk contact? Neem vrijblijvend contact op met Josceline Bogaers.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement