Country Manager

De Country Manager is een sleutelfiguur op managementniveau bij internationale organisaties. De Country Manager stuurt namelijk alle commerciële activiteiten van een organisatie op nationaal niveau aan en is daardoor in hoge mate verantwoordelijk voor het succes van deze lokale organisatie.

Executive search bureau People Select heeft jarenlange ervaring met het invullen van vacatures voor Country Managers voor uiteenlopende opdrachtgevers in consumentengoederen, FMCG, retail en durables. Wij werken sinds 1995 voor multinationals, familiebedrijven, private equity en scale-ups en hebben een actueel en groot netwerk. Lees hieronder meer over het werk van een Country Manager en hoe ons bureau u kan helpen bij het vinden van een kandidaat die perfect past in uw organisatie.

FMCG en Retail

Wat is een Country Manager?

Een Country Manager staat aan het hoofd van een landelijke operatie binnen een internationale organisatie. In tegenstelling tot regionale managers, die zich richten op een specifieke geografische regio, heeft een Country Manager de verantwoordelijkheid voor alle activiteiten binnen een specifiek land. Dit omvat alles van sales en marketing tot logistiek en distributie. Terwijl de CEO zich richt op de algehele strategie en het beleid van de organisatie, zorgt de Country Manager voor de uitvoering ervan op lokaal niveau. Kortom, de Country Manager fungeert als de lokale vertegenwoordiger van het wereldwijde bedrijf. Vaak is de Country Manager de eerste persoon die wordt aangenomen om te gaan bouwen aan een lokaal team.

Voor opdrachtgevers Voor kandidaten

Wat doet een Country Manager?

De rol van een Country Manager is divers en uitdagend. Naast het leiden en beheren van een team van professionals op verschillende gebieden, is de Country Manager verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van commerciële strategieën en als voornaamste opdracht om de groei van het bedrijf in het betreffende land te stimuleren. Dit omvat het identificeren van nieuwe marktkansen, het opbouwen van sterke relaties met (nieuwe) klanten en stakeholders, en het ontwikkelen van effectieve marketing- en verkoopstrategieën. Daarnaast fungeert de Country Manager als de brug tussen het hoofdkantoor en de lokale teams, waarbij hij zorgt voor een soepele communicatie en samenwerking tussen alle niveaus van werknemers binnen de organisatie.

Dagelijkse taken van een Country Manager

Op dagelijkse basis houdt een Country Manager zich bezig met een breed scala aan taken. Dit omvat het analyseren van markttrends en concurrentie, het beheren van budgetten en kosten, het ontwikkelen van lange termijnplannen en doelstellingen, en het monitoren van de prestaties van het team. Daarnaast is de Country Manager verantwoordelijk voor het oplossen van operationele problemen en het nemen van strategische beslissingen om de groei en winstgevendheid van het bedrijf te waarborgen. Ook de afstemming met het hoofdkantoor van de organisatie is een belangrijke taak.

Hoe vind ik een Country Manager?

Voor organisaties die op zoek zijn naar een competente en ervaren Country Manager, kan het vinden van de juiste kandidaat een uitdagende taak zijn. Gelukkig zijn er gespecialiseerde executive search bureaus zoals People Select die kunnen helpen bij het invullen van een Country Manager vacature. Wij vinden voor u het juiste talent voor deze cruciale rol en ontzorgen uw HR-afdeling. Dankzij ons uitgebreide netwerk en expertise kunnen wij organisaties helpen bij het vinden van hooggekwalificeerde en ervaren professionals die voldoen aan de specifieke eisen van de functie.

Als toonaangevend executive search bureau biedt People Select een breed scala aan diensten om organisaties te helpen bij het aantrekken en selecteren van topkandidaten voor Country Manager-posities. Wij hebben ruime ervaring met het invullen van deze positie voor internationale organisaties die hun business willen starten of uitbreiden in Nederland, de Benelux en/of Europa, variërend van multinationals tot familiebedrijven en scale-ups. Organisaties waar wij eerder succesvol voor werkten zijn actief in onder meer de FMCG, retail, consumer goods en durables. Onze klanten variëren van food producenten tot DIY’s en van meubel- en raambekledingsspecialisten tot elektronica- en fietsfabrikanten.

Wij kennen de best gekwalificeerde kandidaten op de Nederlandse markt, hebben actuele marktkennis en ontzorgen organisaties door een aanzienlijk deel van het wervingsproces uit handen te nemen en onderbouwd advies te geven over de mogelijkheden. Vervolgens voeren wij uitgebreide screenings en interviews uit. People Select staat garant voor een grondig, discreet en professioneel wervingsproces.

Werken als Country Manager

Als Country Manager binnen FMCG, retail, of consumentengoederen/durables is het essentieel om over een breed scala aan vaardigheden te beschikken om succesvol te zijn in deze uitdagende rol. Allereerst is leiderschap een absolute vereiste. Als leidinggevende van een landelijke operatie moet een Country Manager in staat zijn om een team van professionals effectief aan te sturen en te motiveren om de gestelde doelen te bereiken. Dit omvat het inspireren van teamleden, het delegeren van taken en verantwoordelijkheden, en het bieden van ondersteuning en begeleiding.

Daarnaast is strategisch denken een cruciale vaardigheid voor een Country Manager. Met een diepgaand begrip van de markt en de concurrentie moet een Country Manager in staat zijn om strategieën te ontwikkelen die de groei en winstgevendheid van het bedrijf stimuleren. Dit omvat het identificeren van nieuwe marktkansen, het anticiperen op veranderende consumententrends en het aanpassen van de bedrijfsstrategie aan de snel evoluerende marktomstandigheden.

Een andere belangrijke vaardigheid voor een Country Manager zijn uitstekende communicatievaardigheden. Als tussenpersoon tussen het hoofdkantoor en de lokale teams moet een Country Manager in staat zijn om effectief te communiceren met verschillende stakeholders op alle niveaus van de organisatie. Dit omvat het duidelijk communiceren van doelstellingen en verwachtingen, het luisteren naar de behoeften en zorgen van teamleden, en het opbouwen van sterke relaties met klanten, leveranciers en andere externe partners.

Bovendien is het vermogen om effectief te onderhandelen een waardevolle vaardigheid voor een Country Manager. Of het nu gaat om het sluiten van deals met grote klanten of het onderhandelen over contracten met leveranciers, een Country Manager moet in staat zijn om succesvolle onderhandelingen te voeren die het bedrijf ten goede komen.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een Country Manager? People Select helpt u de ideale persoon te vinden. Wij zijn sinds 1995 specialist in het invullen van rollen op C-level en directieniveau en vele internationale organisaties geholpen bij het starten van hun business in Nederland en/of de Benelux.

Meer weten over onze diensten? Lees meer over onze werkwijze en aanpak. Liever persoonlijk contact? Neem vrijblijvend contact op met Josceline Bogaers.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement