Commercieel Manager

De Commercieel Manager heeft een leidende rol in het sturen van de commerciële activiteiten van een organisatie en is lid van het managementteam. Hieronder staat meer informatie over de taken en verantwoordelijkheden van een Commercieel Manager en over hoe People Select kan helpen bij het vinden van de juiste Commercieel Manager voor uw organisatie en het invullen van uw vacature.

Executive search bureau People Select heeft jarenlange ervaring met het invullen van vacatures voor Commercieel Managers voor uiteenlopende opdrachtgevers in consumentengoederen, FMCG, retail en durables. Wij werken sinds 1995 voor multinationals, familiebedrijven, private equity en scale-ups en hebben een actueel en groot netwerk. Lees hieronder meer over het werk van een Commercieel Manager en hoe ons bureau u kan helpen bij het vinden van een kandidaat die perfect past in uw organisatie.

FMCG en Retail

Wat is een Commercieel Manager?

Een Commercieel Manager is een belangrijke spil binnen een organisatie, vooral in sectoren zoals FMCG, retail, consumentengoederen en durables. Deze rol draait om het stimuleren van de omzetgroei en het vergroten van de winstgevendheid van een organisatie door middel van effectieve verkoopstrategieën en -activiteiten met een duidelijke visie op Sales.

In essentie is een Commercieel Manager verantwoordelijk voor het commerciële succes van een organisatie. Dit betekent dat hij/zij strategische beslissingen neemt om de verkoop te stimuleren, nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. De rol van een Commercieel Manager omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden en taken, en vereist een combinatie van leiderschapsvaardigheden, strategisch denken en uitstekende communicatievaardigheden.

Voor opdrachtgevers Voor kandidaten

Wat doet een Commercieel Manager?

Een Commercieel Manager staat aan het hoofd van de commerciële afdeling en heeft als belangrijkste verantwoordelijkheid het stimuleren van de omzetgroei, het vergroten van de winstgevendheid en duidelijke doelen stellen.

Een van de belangrijkste doelen van een Commercieel Manager is het ontwikkelen en implementeren van verkoopstrategieën en -plannen om de omzetgroei te stimuleren. Dit omvat het analyseren van markttrends en concurrentie, het identificeren van nieuwe marktkansen en het bepalen van de juiste benadering om potentiële klanten aan te trekken. Daarnaast is de Commercieel Manager verantwoordelijk voor het opstellen van verkoopbudgetten en -doelstellingen en het monitoren van de prestaties om ervoor te zorgen dat deze doelstellingen worden bereikt.

Een ander belangrijk aspect van de rol van een Commercieel Manager is het managen en coachen van het commerciële team. Dit omvat het werven, trainen en motiveren van verkoopmedewerkers om hun maximale potentieel te bereiken. De Commercieel Manager is verantwoordelijk voor het stellen van duidelijke doelen en verwachtingen, het bieden van ondersteuning en begeleiding in de persoonlijke ontwikkeling van het team, en het creëren van een positieve en productieve werkomgeving.

Naast het managen van het commerciële team, speelt de Commercieel Manager ook een belangrijke rol in het onderhouden van sterke relaties met klanten en het uitbreiden van het klantenbestand van de organisatie. Dit omvat het identificeren van de behoeften en wensen van klanten, het bieden van op maat gemaakte oplossingen en het zorgen voor een uitstekende klantenservice om de loyaliteit van klanten te behouden en de klanttevredenheid te vergroten.

Verder is de Commercieel Manager verantwoordelijk voor het evalueren van markt- en concurrentieanalyse om nieuwe kansen te identificeren en bedreigingen te signaleren. Op basis hiervan kan de Commercial Manager strategische beslissingen nemen om de concurrentiepositie van de organisatie te versterken en het marktaandeel te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat nieuwe producten of diensten worden gelanceerd, nieuwe markten worden betreden of bestaande producten of diensten worden verbeterd.

In vergelijking met andere managementrollen, zoals Marketing Manager of Operations Manager, richt de Commercieel Manager zich specifiek op het genereren van inkomsten door middel van verkoopactiviteiten. Waar de Marketing Manager zich bezighoudt met het creëren van vraag en de Operations Manager verantwoordelijk is voor de efficiënte werking van de bedrijfsprocessen, ligt de focus van de Commercieel Manager op het daadwerkelijke verkoopproces en het behalen van de gestelde verkoopdoelen.

Dagelijkse taken van een Commercieel Manager

Op dagelijkse basis houdt een Commercieel Manager zich bezig met een breed scala aan bepaalde taken. Dit omvat het analyseren van markttrends en concurrentie, het ontwikkelen van verkoopstrategieën en -campagnes, het trainen en motiveren van het commerciële team, het onderhandelen over contracten en prijzen met klanten, en het evalueren van de prestaties van het team. Ook is deze leidinggevende betrokken bij het uitbouwen van partnerships met klanten en relatiebeheer.

De Commercieel Manager speelt hierdoor een essentiële rol in het genereren van inkomsten en het stimuleren van de groei van de organisatie. De Commercieel Manager is lid van het Management Team van een organisatie en rapporteert doorgaans aan de Commercieel Directeur.

Hoe vind ik een Commercieel Manager?

Voor organisaties die op zoek zijn naar een competente en ervaren Commercieel Manager, kan het vinden van de juiste kandidaat een uitdagende taak zijn. People Select is een gespecialiseerd executive search bureau dat openstaande Commercieel Manager vacatures voor u kan invullen. Wij vinden voor u de perfecte kandidaat voor deze cruciale rol en ontzorgen zo de HR-afdeling. Dankzij ons uitgebreide netwerk en expertise kunnen wij organisaties helpen bij het vinden van hooggekwalificeerde en ervaren professionals die voldoen aan de specifieke eisen van deze functie.

Als toonaangevend executive search bureau biedt People Select een breed scala aan diensten om organisaties te helpen bij het aantrekken en selecteren van topkandidaten voor Commercieel Manager-posities. Wij hebben ruime ervaring met het invullen van deze positie voor internationale organisaties die hun business willen starten of uitbreiden in Nederland, de Benelux en/of Europa, variërend van multinationals tot familiebedrijven en scale-ups. Organisaties waar wij eerder succesvol voor werkten zijn actief in onder meer de FMCG, retail, consumer goods en durables. Onze klanten variëren van food producenten tot DIY’s en van meubel- en raambekledingsspecialisten tot elektronica- en fietsfabrikanten.

Wij kennen de best gekwalificeerde kandidaten in de Nederlandse markt, hebben actuele marktkennis en ontzorgen organisaties door een aanzienlijk deel van het wervingsproces uit handen te nemen en onderbouwd advies te geven over de mogelijkheden. Vervolgens voeren wij uitgebreide screenings en interviews uit. People Select staat garant voor een grondig, discreet en professioneel wervingsproces.

Werken als Commercieel Manager

Een Commercieel Manager moet beschikken over een breed scala aan vaardigheden en eigenschappen om succesvol te zijn in deze uitdagende rol. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste vaardigheden.

Uitstekend leiderschap is cruciaal voor een Commercieel Manager. Het vermogen om een team effectief te leiden, te motiveren en te inspireren is essentieel voor het behalen van verkoopdoelstellingen en het stimuleren van de groei van de organisatie. 

Daarnaast is strategisch denken een belangrijke vaardigheid voor een Commercieel Manager. Met een goed begrip van de markt en concurrentie moet een Commercieel Manager in staat zijn om effectieve verkoopstrategieën te ontwikkelen en nieuwe ideeën die de omzet en winstgevendheid van de organisatie stimuleren.

Verder is uitstekende communicatie essentieel voor een Commercieel Manager. Het vermogen om duidelijk te communiceren met klanten, teamleden en andere belanghebbenden is cruciaal voor het opbouwen van sterke relaties en het behalen van verkoopdoelstellingen.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een Commercieel Manager? People Select helpt u de ideale persoon te vinden. Wij zijn sinds 1995 specialist in het invullen van rollen op C-level en directieniveau en hebben een breed en actueel netwerk in FMCG, retail, consumer goods en durables.

Meer weten over onze diensten? Lees meer over onze werkwijze en aanpak. Liever persoonlijk contact? Neem vrijblijvend contact op met Josceline Bogaers.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement