Wat is interim management?

In de snel evoluerende business omgeving van vandaag, met krapte op de arbeidsmarkt, grote groei en onverwachte wendingen, is de behoefte aan kwaliteit en flexibiliteit in het personeelsbestand groter dan ooit. Interim management biedt een waardevolle oplossing om snel te schakelen en de continuïteit van een organisatie te waarborgen. 

Interim management consultants

People Select Executive Search heeft een sterk netwerk aan ervaren interim directieleden, managers en professionals uit de FMCG, retail en consumer goods en kan helpen om snel een tijdelijke kracht in te huren. Binnen 48 uur presenteren wij de juiste interimmer voor jouw lege plek.

Hieronder gaan we dieper in op interim management. Hoe kan een interim-manager jou van dienst zijn? Welke eigenschappen heeft een competente interim-manager? En wat zijn de kosten die je kunt verwachten als je overweegt om een manager ad interim in te huren?

calendar_month Interim Management vacatures

Interim management als vakgebied

Interim management is het tijdelijk aanstellen van ervaren managers en professionals in een bestaande functie. Zij worden ingehuurd om specifieke uitdagingen aan te gaan of de leiding te nemen in een organisatie gedurende een vooraf bepaalde periode. Dit kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren, afhankelijk van de behoeften van de organisatie.

De organisatie kan de expertise en leiderschapskwaliteiten van een interim-manager benutten om concrete resultaten te behalen en/of een open cruciale positie snel en goed in te vullen.

People Select kent geschikte kandidaten op alle niveaus en weet welke interim managers beschikbaar zijn. Zo kunnen we snel schakelen en binnen enkele dagen de juiste interim manager voorstellen.

 

Hoe kan een interim-manager jou van dienst zijn?

Een interim-manager kan op verschillende manieren een waardevolle toevoeging zijn aan een organisatie. Zo biedt deze professional een frisse en onafhankelijke blik op bestaande bedrijfsprocessen. Dit kan leiden tot waardevolle inzichten en innovatieve oplossingen voor problemen.

People Select kent interimmers in onder meer de volgende disciplines:

 • Marketing
 • Innovation
 • Online
 • Social Media
 • Sales Retail
 • Foodservice
 • Out of Home
 • Business Development
 • Category Development
 • Trade Marketing
 • Shopper Marketing
 • Buying
 • Category Management
 • Operations

Ook op topniveau kan een interim manager een goede oplossing zijn, denk aan Chief Executive Officer (CEO), Chief Commercial Officer (CCO), of Chief Marketing Officer (CMO). Deze ervaren C-level executives kunnen de organisatie sturen in tijden van verandering of crisis.

De specifieke expertise en objectiviteit van een interim-manager maken dat zij verschillende organisaties uitstekend kunnen helpen bij het doorvoeren van veranderingen. De tijdelijke professionals zijn doorgaans resultaatgericht, proactief en zeer flexibel, waardoor ze goed ingezet kunnen worden voor strategische projecten.

Interim-managers kunnen ook worden ingezet om specifieke projecten te beheren, zoals:

 • marketingcampagnes
 • innovatie-initiatieven
 • procesoptimalisaties

Het tijdelijke karakter hiervan maakt dat ze bijzonder goed kunnen worden opgepakt door interimmers. Zij kunnen zich immers puur concentreren op de gewenste resultaten, zonder afgeleid te worden door verantwoordelijkheid op lange termijn.

People Select biedt uitkomst bij uiteenlopende interim management opdrachten en heeft een persoonlijke aanpak.

 

Hoe herken je een competente interim-manager?

Het vinden van de juiste interim-manager voor een interim vacature is essentieel voor het succes. Er zijn diverse algemene eigenschappen die kenmerkend zijn voor een effectieve interim-manager:

Een bewezen staat van dienst

Een goede interim manager beschikt over een indrukwekkend trackrecord in vergelijkbare functies in FMCG, retail en consumer goods. Hij/zij begrijpt de complexiteit van de uitdaging en heeft bewezen resultaten geboekt in vergelijkbare situaties.

Aanpassingsvermogen en veerkracht

De dynamiek van interim management vereist een hoge mate van aanpasbaarheid en veerkracht. Interim-managers gedijen in snel veranderende omgevingen en zijn in staat om snel te schakelen tussen verschillende taken en verantwoordelijkheden.

Uitstekende communicatievaardigheden

Communicatie is een cruciale eigenschap voor een interim-manager. Deze moet in staat zijn om effectief te communiceren met bestaande teams, stakeholders en andere belanghebbenden om visie en strategie over te brengen.

Proactieve houding en resultaatgerichtheid

Interim-managers worden vaak ingehuurd om specifieke doelen te bereiken. Daarom moeten ze een proactieve houding hebben en gedreven zijn door het behalen van meetbare resultaten.

Innovatief denkvermogen

Innovatie is vaak een van de sleutels tot het oplossen van complexe zakelijke vraagstukken. Een competente interim-manager kan innovatieve oplossingen bedenken en nieuwe perspectieven inbrengen.

 

Kosten voor het inhuren van een interim-manager

De kosten voor het inhuren van een interim-manager variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het tarief van een interim-manager is onder andere afhankelijk van ervaring, specialisatie en de complexiteit van de opdracht. Operationele kosten, zoals onkostenvergoedingen en reiskosten, dragen ook bij aan het totale kostenplaatje. Voordeel is dat alleen de gewerkte uren betaald hoeven te worden. Er zijn geen extra kosten voor vakantiedagen, ziekte, pensioen en dergelijke. Het opnemen van vakantiedagen is voor rekening van de interim-manager.

Investering snel terugverdiend

Daar tegenover staat dat interim-management vaak tot een snellere return on investment (ROI) leidt dan traditionele werving. Het vermogen van interim-managers om snel en doelgericht te handelen, resulteert in efficiëntere processen en een snellere realisatie van projectdoelstellingen.

Door People Select in te schakelen bij interim management verloopt het inhuren van een tijdelijke professional snel en vakkundig en wordt de organisatie ontzorgd. Neem dus vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

 

Interim management in de praktijk

De ervaren consultants van People Select begrijpen de complexiteit van interim management en het belang van de juiste interim-manager voor elke opdracht.

Wij bieden een krachtig netwerk van interim directieleden, managers en professionals die bewezen succesvol zijn in diverse functiegebieden, waaronder marketing, sales, operations en commercieel management.

 

Wat is kenmerkend voor People Select

 • Snel de juiste interimmer bij u aan tafel
 • Kwaliteit in matchmaking, formulering van de opdracht en evaluatiemomenten
 • Persoonlijke aanpak en begeleiding
 • Transparantie in het gehele proces
 • Eerlijk en betrouwbaar
 • Reële voorwaarden

Onze aanpak is gebaseerd op kwaliteit, snelheid en transparantie. We beginnen met een grondige bespreking van de opdracht en doelstellingen, gevolgd door tussentijdse evaluatiegesprekken met zowel de opdrachtgever als de interim-manager om de voortgang te bewaken. We zijn pas tevreden als de interim-manager meer levert dan verwacht.

De lijnen tussen interim management en vast zijn de afgelopen jaren vervaagd. Het inzetten van een tijdelijke kracht heeft echter als voordeel dat het acuut ontzorgt en oplevert. Onze pool van interim managers bestaat uit mensen waarvan wij weten dat zij succesvol zijn. Het zijn kandidaten die gekozen hebben voor het interim vak en uit kandidaten die tijdelijk hun diensten op interim basis aan bieden.

 

Beschikbare vacatures

2024 Copyright - People Select - Privacy statement