Executive search versus werving & selectie

Het vinden van de beste kandidaat voor een vacature kan op verschillende manieren. Zowel executive search als werving en selectie kunnen geschikte kandidaten opleveren, maar er zijn belangrijke verschillen. People Select is een executive search bureau dat zich focust op het aantrekken van ambitieuze professionals met een bewezen trackrecord voor cruciale commerciële sleutelposities (vaste en interim posities) in FMCG, retail en consumer goods, terwijl werving en selectie bureaus, ofwel recruitment, een bredere focus heeft en kandidaten zoekt voor verschillende soorten rollen waarvoor vaak minder specifieke ervaringseisen en ambities gelden.

Verschil in scope en aanpak

Het verschil tussen de selectiebureaus zit niet alleen in het soort rollen, maar ook in hun scope en aanpak. Executive search benadert potentieel geschikte kandidaten actief voor een functie en selecteert niet alleen op ervaring, maar ook op ambitie en culturele fit met het bedrijf, terwijl geïnteresseerde kandidaten zich bij werving en selectie meestal zelf melden en langdurig succes van een kandidaat minder prioriteit heeft.

calendar_month C-level functies

Wat is executive search?

People Select is als executive search bureau gespecialiseerd in de bemiddeling van kandidaten op allerlei functieniveaus: van C-level en directie tot managers, (senior) professionals en starters. In tegenstelling tot traditionele wervingsbureaus, die zich vaak richten op het invullen van een breed scala aan functies voor allerlei soorten werkgevers, concentreert een executive search firm zich specifiek op het identificeren, selecteren en het bemiddelen van executives met precies de juiste vaardigheden en ervaring.

Gespecialiseerd executive search bureau

People Select is daarbij gespecialiseerd in het succesvol invullen van commerciële rollen bij organisaties in FMCG, (r)etail en consumer goods en heeft daarin jarenlange ervaring. Deze branche vraagt vaak om kandidaten met zeer specifieke ervaring en ambities en dat talent is schaars. People Select beschikt over een omvangrijk en actueel netwerk met ambitieuze professionals en weet precies wie op zoek is en wie geschikt is voor een bepaalde rol. Executive search is daarom een krachtige tool voor het vinden van precies de juiste persoon voor een functie op alle niveaus in een organisatie, inclusief C-level niveau.

Zoals gezegd kan executive search niet alleen helpen bij het vinden van de beste senior executives voor een organisatie. Een executive search bureau kan ook waardevol zijn bij het identificeren van professionals op andere niveaus binnen een organisatie. Ook deze professionals vervullen vaak cruciale specialistische rollen die specifieke ambities en competenties vergen. People Select weet wie op zoek is naar een carrièrestap en kan zo doelgericht kandidaten benaderen. Wij geven werkgevers advies op maat en weten precies wat er in de markt speelt en wat nodig is voor langdurig succes van een kandidaat. Ook werken wij vaak langdurig samen met onze opdrachtgevers.

Werving en selectie

De definitie van werving en selectie (ook wel recruitment) is wat algemener. Dit omvat het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaat (van binnen of buiten de organisatie) voor een tijdelijke of vaste vacature. Naar aspecten als fit met het bedrijf, de manager en ambities wordt bij werving en selectie meestal niet gekeken. Daardoor zijn er minder garanties op lange termijn succes van de kandidaat. De samenwerking met recruitmentbureaus is vaak vluchtiger.

 

Wat is een executive search consultant?

Een executive search consultant is gespecialiseerd in talent acquisition en legt zich toe op het identificeren en aantrekken van hooggekwalificeerde professionals voor cruciale posities binnen organisaties. De executive search consultants van People Select zijn gespecialiseerd in het invullen van commerciële functies in FMCG, retail en consumer goods en hebben actuele marktkennis en een groot netwerk.


Onze consultants zijn experts in het werven van de juiste kandidaten voor leidinggevende en andere strategische functies in onder meer sales, marketing, inkoop, category management en general management. Ze beschikken over diepgaande kennis van de arbeidsmarkt en hebben uitgebreide netwerken. Ze weten wie er open staat voor een carrièrestap en welke professionals de juiste ervaring en ambities hebben om langdurig succesvol te zijn bij een opdrachtgever. Wij kennen de beste kandidaten op alle niveaus: van C-level, directieleden en (senior) managers tot en met ambitieuze en gedreven young professionals en starters.

Custom wervingsstrategieën

De consultants werken nauw samen met organisaties om hun behoeften te begrijpen en stellen op maat gemaakte wervingsstrategieën op. Daarbij nemen ze de tijd om niet alleen de kwalificaties van kandidaten te beoordelen, maar ook om te kijken naar de juiste culturele fit en de lange termijn impact die een professional kan hebben op een organisatie. 

Organistatiedoelen en -ontwikkeling

People Select werkt graag langdurig samen met bedrijven waardoor onze consultants uitstekend op de hoogte zijn van de organisatiedoelen en -ontwikkeling. Zij hebben actuele kennis over de markt, het vakgebied en beschikken over moderne tools om de juiste professionals te vinden. Ze richten zich op het identificeren van kandidaten die niet alleen voldoen aan de technische vereisten van een functie, maar die ook passen binnen de bedrijfscultuur en de organisatorische doelen.

In een competitieve arbeidsmarkt is het van cruciaal belang om de juiste professionals aan te trekken en te behouden. Onze consultants begrijpen dit en bieden op maat gemaakte oplossingen. Ze brengen een schat aan ervaring en expertise met zich mee en zijn bereid om die extra mijl te gaan bij het vinden van de beste kandidaten, die ook op de lange termijn succesvol zijn in een organisatie. Wij brengen ambitie samen.

 

Wat is het verschil tussen een recruiter en een headhunter?

Een recruiter en een headhunter doen niet precies hetzelfde werk. Hoewel beide beroepen gericht zijn op het vinden van geschikte kandidaten voor vacatures, zijn er ook verschillen. Een headhunter als People Select is gespecialiseerd in specifieke aspecten van recruitment. Hieronder worden de verschillen toegelicht.

Recruitment professional

Een recruiter is een recruitment professional en houdt zich bezig met het werven en selecteren van kandidaten voor uiteenlopende functies binnen organisaties. Ze werken vaak intern bij een bedrijf of zijn verbonden aan een wervingsbureau dat de algemene wervingsbehoeften van diverse klanten behandelt. Interne bedrijfsrecruiters zijn meestal ook verantwoordelijk voor het beheren van eventuele vacatures die ze niet zelf kunnen invullen, maar uitbesteden aan een headhunter, ofwel een bureau in executive search services. Ook werken ze aan diverse andere wervingsprojecten en gebruiken ze verschillende bronnen en netwerken om geschikte kandidaten te vinden.

Headhunter

Een headhunter richt zich op een specifiek type wervingsactiviteit, meestal voor hogere management- en executive functies. Headhunters werken vaak bij executive search of ‘headhuntersbureau, die gespecialiseerd zijn in het actief opsporen (‘hunten’) van kandidaten. Deze bureaus zijn met name gericht op het vinden van hooggekwalificeerde professionals voor leidinggevende en strategische posities binnen organisaties. De kandidaten die zij benaderen zijn vaak niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Doordat zij persoonlijk benaderd worden over een functie die goed bij hun ervaring en ambitie kan aansluiten, kan de headhunter kandidaten aanleveren die een recruiter niet vindt.

Reikwijdte werkzaamheden

Het fundamentele verschil tussen een recruiter en een headhunter ligt dus in de reikwijdte van hun werkzaamheden. Terwijl recruiters zich richten op het vervullen van uiteenlopende vacatures op verschillende niveaus, concentreert een headhunter zich op ‘headhunter vacatures’, die doorgaans veeleisender en gespecialiseerder zijn. Headhunter recruitment is gericht op het vinden van topkandidaten met specifieke vaardigheden en ervaring die van cruciaal belang zijn voor de strategische groei van een organisatie.

Verschil in netwerk

Bovendien hebben headhunters vaak een breder netwerk en diepgaande marktkennis opgebouwd binnen een specifieke sector, waardoor ze in staat zijn om zeldzame en hoogwaardige talenten te identificeren en te benaderen. Ze werken vaak discreet en proactief, omdat headhunter vacatures vaak niet openbaar worden geadverteerd, vanwege de gevoelige aard van de posities. People Select beschikt over een breed netwerk in FMCG, retail en consumer goods tot en met C-level niveau en is gespecialiseerd in het invullen van zowel vaste als interim-posities.

 

Wat doet een executive search bureau?

Executive search bureaus zijn gespecialiseerde bedrijven die een cruciale rol spelen bij het vinden van toptalent op executive level voor organisaties. De executive recruiters van People Select zijn gespecialiseerd in het invullen van commerciële rollen in FMCG, retail en consumer goods en ontzorgen onze opdrachtgevers bij het invullen van specialistische vacatures en het vormen van ambitieuze en professionele teams. Ons specialisme ligt daarbij in het invullen van rollen op het gebied van sales, marketing, inkoop, category management, directieposities en general management.

Executive recruitment

Het proces van executive recruitment begint met een kennismakingsgesprek met de organisatie. De consultants van People Select willen een goed beeld krijgen van de ontwikkelingen in de organisatie, de behoeften en verwachtingen en de specifieke eisen die gesteld worden aan kandidaten bij het invullen van een vacature.

HR Management

Wij werken nauw samen met de lijnmanager en HR van het bedrijf om een duidelijk profiel te creëren van de gewenste kandidaat. Dit omvat niet alleen de technische vaardigheden en ervaring die nodig zijn, maar ook de culturele fit en leiderschapskwaliteiten die vereist zijn voor succes op het executive level. Ook brengen wij de kandidatenmarkt in kaart en bespreken we target bedrijven. Onze aanpak is daardoor veel specialistischer dan die van een recruitment bureau.

 Met het profiel in gedachten gaan onze executive recruiters actief op zoek naar geschikte kandidaten. Hiervoor gebruiken wij onder meer ons uitgebreide netwerk, onze database, LinkedIn en onze website. Afhankelijk van de functie zetten wij ook aanvullende media in om specifieke doelgroepen te bereiken. Wij stellen bovendien een uitgebreide profielschets op over de functie en maken een advertentie voor onze website. Onze consultants gebruiken hun expertise en connecties om potentiële (senior) managers te identificeren, zelfs als deze niet actief op zoek zijn naar een nieuwe positie.

Uitgebreide screening kandidaat

Wanneer potentiële kandidaten zijn geïdentificeerd, volgt een grondige screening. Dit omvat het beoordelen van hun professionele achtergrond, ambities en referenties om hun geschiktheid voor de functie te bepalen. Onze executive recruiters spelen in deze fase een cruciale rol, omdat ze de ervaring hebben om diepgaande gesprekken te voeren en de juiste vragen te stellen om de kandidaten te beoordelen. De bevindingen worden teruggekoppeld aan de opdrachtgever tijdens een voortgangsbespreking.

Presentatie kandidaat

Na de screening presenteren wij de meest geschikte kandidaten. Die kan dan kiezen welke kandidaten verder de procedure in gaan. Het proces gaat verder met het coördineren van de interviews en eventuele assessments bij de opdrachtgever en het onderhandelen over het uiteindelijke aanbod aan de gekozen kandidaat. Onze consultants fungeren als tussenpersoon bij deze onderhandelingen, waarbij ze de belangen van zowel de klant als de kandidaat behartigen. Eenmaal geplaatst, houden wij contact met zowel de opdrachtgever als de geplaatste kandidaat om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt.

 

Hoe word je gevonden door een executive search bureau?

Als kandidaat kun je via een executive search bureau als People Select geholpen worden bij een volgende stap in je carrière. De vacatures die bureaus invullen zijn niet altijd openbaar. Daarom is het belangrijk om als kandidaat makkelijk gevonden te worden. Als kandidaat kun je een aantal dingen doen om de aandacht te trekken.

1. Bouw een sterk online (LinkedIn)profiel

Zorg ervoor dat je online aanwezig bent en dat de informatie die je deelt op de belangrijke platforms professioneel is. Dit omvat het up-to-date houden van je LinkedIn-profiel en andere relevante sociale media, waarbij je je prestaties, vaardigheden en ervaring benadrukt.

2. Reageer actief op vacatures

Ben je actief op zoek naar een nieuwe baan? Reageer dan actief op interessante vacatures die je vindt op de website van een executive search bureau. People Select publiceert de meeste vacatures voor commerciële rollen in FMCG, retail en consumer goods op de website en deelt deze ook op LinkedIn. Door te reageren word je -als je dat wil – opgenomen in onze database zodat je daarna makkelijk gevonden en benaderd kunt worden als er een vacature is die bij jouw ervaring en ambities past.

3. Neem zelf contact op met een executive search bureau

Soms is het handig om zelf contact met ons op te nemen om te laten weten dat je in de markt bent en interesse hebt in rollen waar het bureau in gespecialiseerd is. Dit betekent dat je je cv en carrière doelen naar het bureau stuurt en vraagt of er geschikte vacatures voor jou zijn.

4. Netwerken in je branche

Ook netwerken kan helpen om in contact te komen met executive search bureaus. Deelname aan branche-evenementen, seminars en conferenties kan je de kans geven om in contact te komen met professionals die nauwe banden hebben met deze bureaus.

Via People Select krijg je toegang tot interessante carrièremogelijkheden in FMCG, Retail en/of consumer goods. Onze consultants kunnen je bovendien persoonlijk advies geven over rollen en organisaties die goed aansluiten bij jouw ervaring en ambities. Omdat wij functies op allerlei niveaus invullen, inclusief C-level, kunnen we je gedurende je carrière soms zelfs meerdere keren helpen bij het maken van die gewenste volgende stap.

 

Beschikbare posities

2024 Copyright - People Select