local_offer Werken bij...

Werken bij HEINEKEN Nederland – Floor van Griensven

oktober 2017

"HR is business en business is HR"

Wat is daarbij jouw geheim?
Ik heb een sterk team dat precies weet wat het moet doen en waarin alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Als ik zorg dat zij hun werk goed en met plezier kunnen doen, houd ik meer tijd over voor de lange termijn visie. We werken met een duidelijk en gedetailleerd jaarplan (roadmaps) en een driejaren visie. Het is best een uitdaging om die te halen, maar het lukt. Met hard werken. En accepteren dat het de ene week beter gaat dan de andere. Succes is voor mij dat wij als team succes hebben.

Hoe is jouw carrière bij HEINEKEN Nederland gelopen?
Ik heb pas mijn 12,5 jarig jubileum gehad en heb er een sport van gemaakt om steeds heen en weer te springen van operationele naar specialistische HR-functies. Ik ben ervan overtuigd dat je meer impact en snelheid hebt als je weet hoe beide kanten werken en wat de ander nodig heeft. Dat je elkaars taal en die van de business spreekt. Intussen heb ik vier verschillende functies gehad binnen HEINEKEN. Ik begon als Senior Jurist Arbeidszaken en ging toen naar HR Operations voor de brouwerij in Zoeterwoude. Daarna werd ik Manager van de afdeling Arbeidszaken en nu ben ik HR Manager Heineken Nederland Supply & Business Support.

Wat zijn jouw taken?
Onder HEINEKEN Nederland Supply vallen de drie brouwerijen in Nederland, de logistieke tak en hiernaast Business Support met staffuncties in bijvoorbeeld IT, Finance, Legal etc. Dat is een leuke mix aan businesszaken en soorten mensen. Die maakt dat ik ’s ochtends uit bed spring van: yes, ik mag weer. En dat meen ik serieus. Ik krijg veel energie van mijn werk. Elke dag iets bijdragen aan het bedrijf en het verschil mogen maken voor mensen is het leukste dat er is.

Waarop let jij bij het aannemen van HR medewerkers?
Ik zit nu 3,5 jaar in deze rol en heb het grootste deel van het team zelf aangenomen. Daar ben ik kien op. Ik kan goed loslaten, zolang dat is aan gedreven collega’s die verstand hebben van het vak. Ik wil dan ook zelf de regie hebben op het aannemen van ons HR-team. Intelligentie laat ik testen met een assessment. Ik gebruik de gesprekken vooral om het karakter en gedragskenmerken te doorgronden. Doorslaggevend zijn dan: hoe werkt iemand samen? Maakt iemand echt contact met een ander? Heeft hij/zij eigenaarschap all the way? Welk energieniveau heeft iemand en kan diegene zaken versnellen, maar heeft hij/zij ook de moed om zaken af te remmen? Heeft de kandidaat een ongecompliceerd karakter en zelfreflectie? Intelligentie moet er gewoon zijn, want dat kun je niet leren. En karaktereigenschappen heb je of niet. Die kun je hooguit aanscherpen of afzwakken via coaching. De balans van verschillende soorten mensen in het team is ook belangrijk; niemand is perfect maar een team kan dat wel zijn als het elkaar goed aanvult. Ik heb inmiddels zoveel gesprekken gevoerd dat ik daar een antenne voor ontwikkeld heb en ben gezegend met een sterk en leuk team. Met regelmaat voer ik gesprekken met HR Business Partners van andere bedrijven, ook al zijn er geen vacatures in het team. Een vervanger hebben klaar staan voor iedere sleutelpositie is een belangrijke les die ik heb geleerd.

Wat is nou typisch HEINEKEN?
Trots en passie voor de producten en het merk. Mensen zijn gedreven, hebben plezier in hun werk en er is een goede energie. Dat merk je al als je in de hal binnenkomt, vind ik. Hoewel het een groot bedrijf is kennen veel mensen elkaar. Die familiecultuur voel je en er wordt het nodige samen gedaan, zoals sporten, vrijdagmiddagborrels, Sinterklaas viering etc.

2024 Copyright - People Select - Privacy statement