local_offer Interview

Interview met Nick Visser – DGS Group

Algemeen Directeur  DGS Group (Dutch Grill Specialties en The Filet Company)
mei 2011

"Dat we niet rijk waren, heeft me altijd wel gestoken"

Hoe zag je loopbaan eruit voordat je ondernemer werd?
Na de MAS heb ik HBO bedrijfskunde gedaan. Mijn eerste baan was bij de ISC, de Internationale Scharrelvlees Controle. Een kleine stichting, waar ik gek werd van de lange vergaderingen en de manier waarop ze met geld omgingen. Na nog geen jaar ben ik overgestapt naar Boers Vleeswaren, waar ik vijf jaar gewerkt heb. Als trade marketeer vond ik dat de verkopers hun werk niet goed deden, waarop ik met mijn grote mond zelf de verkoop maar moest doen. Voordat ik naar mijn eerste klant moest, heb ik ’s nachts wakker gelegen en peentjes gezweet. Ik had nogal last van faalangst. Maar goed, daarna werd ik account manager, national account manager en daarna sales manager.

 

Waarom ben je daar weggegaan?
De directeur stelde voor me in een internationaal programma te zetten, maar dan moest ik wel aan mijn politieke vaardigheden werken. Toen ik bijvoorbeeld de commercieel directeur voor een paar weken verving, zag de algemeen directeur dat we de gewenste resultaten waarschijnlijk niet gingen halen en wilde hij elke dag vergaderen met het management team. Op de vierde dag had ik een belangrijke klant aan de lijn die ik niet af wilde kappen. Ik kwam twintig minuten te laat op de vergadering, dat werd niet op prijs gesteld. Toen heb ik de algemeen directeur rechtstreeks gezegd dat die klant belangrijker was en het verschil zou kunnen maken of hij zou worden ontslagen of niet. Politiek correct was dat natuurlijk niet. Maar ik kom uit een boerenmilieu en zo zit ik in elkaar. Ik vertikte het om mezelf te veranderen en direct na die aanvaring ben ik naar iets anders op zoek gegaan.

 

En dat werd Dutch Grill Specialties.
Ja. Ik ben naar een van onze Nederlandse leveranciers van grillproducten gereden en gezegd dat ik potentieel zag in zijn bedrijf en daar de verkoop voor wilde doen. Ik heb de hel van zijn aandelen gekocht en we haalden in een mum van tijd een aantal grote klanten binnen. De mede-eigenaar vond het allemaal te snel gaan en wilde terug naar kleinschaligheid. Daarom heb ik ook de andere hel” van de aandelen gekocht en ben ik samen met Wilbert Wolfs het bedrijf helemaal gaan runnen. Sindsdien is het bedrijf sterk gegroeid. In 2003 zijn we vanuit het niets ook nog een fabriek voor #let americain begonnen.

 

Hoe groot zijn jullie nu?
We hebben een kleine 50 miljoen euro omzet en werken met 100 mensen. We leveren aan bijna alle Nederlandse retailers

2023 Copyright - People Select